"הידע והניסיון שצברתי הם היתרון של לקוחותיי"
מאת: יעקב אוחיון
טליה ברזאני, עורכת דין בתחום המקרקעין, מגשרת ונוטריון, מאמינה שידע משפטי זה כוח והיא עושה בו שימוש יעיל ונכון על מנת לקדם מיזמי התחדשות עירונית ולהוביל להפחתה משמעותית של מס שבח ללקוחותיה. "יש לי קרוב ל-99% הצלחה בהפחתות מס שבח".
"אחד מתחומי ההתמחות של משרד עורכי הדין בבעלותי" מספרת לנו עורכת הדין טליה ברזאני, "קשור לעריכת שומות שבח למיסוי מקרקעין והפחתות מס שבח. בתחום זה, יש לי קרוב ל-99% הצלחה, כאשר לא היה מקרה אחד בו טיפלתי שלא הובלתי בו להפחתה משמעותית של גובה חבות המס. אחד מסיפורי ההצלחה שלי בתחום זה קשור לחישובי מס שבח לגבי דירת יוקרה בתל אביב, במסגרתם המוכרים נדרשו לתשלום מס בגובה של 300 אלף שקל ולאחר שסיימתי לטפל בתיק הם נדרשו לשלם סכום של 80 אלף שקל בלבד".
פער בהחלט משמעותי. איך הוא נוצר מלכתחילה?
"קיימים מספר רב של פרמטרים באמצעותם ניתן לחשב את גובה חבות מס השבח, כאשר למרבית האזרחים אינם מודעים להם. לכן, בכל עסקת נדל"ן, קיימת חשיבות רבה להיוועצות מוקדמת ככל האפשר עם עורך דין מקרקעין שמבין היטב בתהליכי מיסוי מקרקעין. דיווח למיסוי מקרקעין הוא חלק בלתי נפרד מהעסקה, אבל בין הדיווח לבין היכולת לבצע חישובי מס שבח קיים פער משמעותי ושם נמצא גם הפער בתשלום. בסופה של כל עסקה, לקוחות שלא מתייעצים עם עורך דין שמבין דבר או שניים בענייני מיסוי, מפסידים לא מעט כסף. לכן, חשוב לבצע בדיקה מקיפה לפי כל מקרה באופן פרטני ולבחון את הפרמטרים הרלוונטיים העשויים להוזיל בצורה משמעותית את חבות המס ומדובר במגוון רחב של פרמטרים שהמחולל של רשות המיסים לא יודע לאפיין ולכן המס הנדרש הוא תמיד ברף הגבוה".
יעוץ משפטי רחב היקף בתחום המקרקעין
עורכת הדין, המגשרת וכיום גם נוטריון, טליה ברזאני, בוגרת תואר ראשון (B.A) במנהל עסקים ותקשורת ותואר ראשון (LL.B) במשפטים, החלה את הקריירה המקצועית שלה כתובעת עירונית במחלקת תכנון, בנייה ורישוי בעיריית ירושלים. "לאורך כל הקריירה", היא משתפת אותנו, "אני דוגלת בהעמקת הידע המשפטי מתוך תפיסה מקצועית שידע משפטי זה כוח נדל"ני. לכן, לאורך השנים השתתפתי בקורסים והשתלמויות במגוון רחב של נושאים רלוונטיים לתחום עיסוקי, מתמ"א 38, דרך נושא פשיטות רגל וכינוס נכסים ועד לנושא ייפוי כוח וגישור.
הידע המשפטי שרכשתי בשילוב הניסיון המעשי אשר צברתי מהיום הראשון, הם היתרון של לקוחותיי והם מקנים למשרד עורכי הדין שבבעלותי, את היכולת לעסוק במגוון רחב של נושאים בתחום המקרקעין, תוך בחינה מדוקדקת של צרכי הלקוחות והכול תחת קורת גג אחת. כיום, המשרד מתמקד בתחומים שונים הקשורים לדיני המקרקעין, לרבות, מכר מקרקעין, תכנון ובנייה, ליקויי בנייה, ייצוג דיירים בפרויקטים, פינוי מושכר, צווי הריסה, צווי מניעה, שינוי ייעוד במקרקעין וכמובן עריכת שומות שבח למיסוי מקרקעין. לצד כל אלה, המשרד עוסק גם בתחום הגבייה וההוצאה לפועל עם התמחות בנושא כינוס נכסים ובמהלך השנים האחרונות אנו מתמקדים בתחום ההתחדשות העירונית במסגרת ליווי פרויקטים ויזמים במיזמי תמ"א ופינוי בינוי".
"אני יודעת לגשר בין בעלי זכויות ליזמים"
בין שלל עיסוקיה, עו"ד טליה ברזאני היא גם מגשרת ועורכת גישורים בתחום האזרחי ומשפחתי, המחלקת את זמנה וסדר יומה בין שלוחת המשרד בירושלים לבין המשרד המרכזי הממוקם במתחם הבורסה ברמת גן. "תחום הגישור קרוב לליבי והוא מאפשר לי להנהיג פתרונות יצירתיים ומעשיים למגוון רחב של קונפליקטים וסכסוכים בינאישיים. כמגשרת ועורכת גישורים אני אומנם מתמקדת בתחום האזרחי והמשפחתי עם דגש על הסכמי ממון, ירושות וצוואות, אך הידע המקצועי שלי כמגשרת, מאפשר לי לפתור סכסוכים וקונפליקטים בין בעלי עניין במיזמי נדל"ן כאלו ואחרים. בין היתר, אני יודעת לגשר בין בעלי זכויות ליזמים במיזמי התחדשות עירונית, תוך שמירה על האינטרסים המרכזיים של כל אחד מהצדדים והנהגת פשרה המאפשרת לשני הצדדים יחד להתקדם עם הפרויקט".
נשמח לשמוע על פעילותך בתחום ההתחדשות העירונית
"בתחום ההתחדשות העירונית", משתפת אותנו טליה, "המשרד מתמחה גם בייצוג דיירים בפרויקטים מסוימים וגם בייצוג יזמים בפרויקטים אחרים. עובדה זו, מאפשרת לי להכיר מקרוב את האינטרסים העיקריים של כל צד ובתוך כך היא מאפשרת לי לגשר על הפערים בין הצדדים במידת הצורך. מעבר לכך, אני גם חברת ועדה בוועדת התחדשות עירונית במחוז מרכז מטעם לשכת עורכי הדין ואני פועלת לילות כימים על מנת לקדם את נושא המודעות וההסברה לתחום ההתחדשות העירונית".
היכן נדרשת הסברה לתחום ההתחדשות העירונית?
"ההסברה עליה אני מדברת, נדרשת בשני מצבים עיקריים. הראשון, בכל אותן שכונות מגורים ישנות המאוכלסות על ידי אוכלוסייה בוגרת של בני ובנות הגיל השלישי. אנשים מבוגרים לא כל כך מבינים את האירוע של תחום ההתחדשות ובעקבות כך הם מפחדים להשתכלל בהסכמים ארוכי טווח. בנקודה זו, חשוב לי לציין שהתיקונים האחרונים לחוק ההסדרים בהחלט נועד להיטיב עם האוכלוסייה המבוגרת בהקשר של התחדשות עירונית.
מצב נוסף בו נדרשת הסברה לתחום ההתחדשות העירונית מתקיים כאשר מתעוררות שאלות ועולות התנגדויות מצד בעלי הזכויות. במקרים אלו, אנו יודעים לפרוט את הנושא ולכמת אותו על פי הצרכים המובהקים של בעלי הזכויות בכל פרויקט באופן פרטני ובתוך כך לפתור קונפליקטים העשויים להקשות על קידום הפרויקט".
ההסברה עליה את מדברת, כיצד היא מיושמת?
"כעורכת דין המכירה מקרוב את תחום ההתחדשות העירונית, גם מהצד היזמי וגם מהצד של בעלי הזכויות, אני בהחלט מאמינה שתחום זה עשוי להוות את עתיד המגורים של ישראל בעשורים הקרובים. לכן, אני דוגלת בהסברה ושיתוף מידע בין כל הצדדים ובעלי העניין במיזמי התחדשות. ההסברה עליה אני מדברת מיושמת על ידי באופן נקודתי בכל פרויקט בו אני מעורבת. כאשר אני מזהה התנגדויות של הדיירים, אני יודעת לארגן את הנציגויות ולקיים הסברה רחבה על מנת לקדם את הפרויקט. בחלק מהמקרים, מדובר בפגישות פרונטאליות מול בעלי הזכויות ובמקרים אחרים במפגשי זום. אני פשוט יודעת להרים את הכפפה, לבצע את ההסברה הנדרשת ולטפל בכל מכשול וכל חשש שעשויי לעכב או להכשיל מיזמי התחדשות בהם אני מעורבת.
היום, יותר מתמיד, אנשים חיים באי וודאות וזה משפיע על תחום ההתחדשות העירונית בכללותו. מצד אחד, אנשים פוחדים להשתכלל בהסכמים ארוכי טווח ומצד שני היזמים לא ממהרים לגשת לפרויקטים כמו בעבר. בנקודה זו, על רשויות המדינה לפעול בשני מישורים: מצד אחד, לקדם מודעות והסברה לנושא ההתחדשות בקרב הציבור הרחב ומצד שני לקצר תהליכי בירוקרטיה. יחד עם זאת, אני לא חושבת שיהיה מנוס מקידום מיזמי התחדשות עירונית בכל רחבי הארץ ולכן אני מאמינה שתחום זה יהווה את עתיד המגורים של רוב אזרחי המדינה הנפלאה שלנו".