ביתה של מעצבת הפנים קרן ניב טולדנו בכפר האורנים

על מגרש של כחצי דונם בישוב כפר אורנים בנתה מעצבת הפנים קרן ניב טולדנו את בית החלומות עבורה ועבור משפחתה. הבית ששטחו הבנוי הוא 380 מ"ר הוא תמצית של הרצונות, השאיפות והמאוויים של בני הבית כולם ומגבה תפיסת עיצוב טוסקנית- קלאסית מחבקת ומזמינה שלא נס ליחה.

עיצוב פנים: קרן ניב טולדנו
אדריכלות: מירית שטרן אשוח ואיקה דוידס
צלם: גלעד רדט

2,544
מעצבת פנים קרן ניב טולדנו, צלם גבריאל בהרליה

הסגנון

את הבית הפרטי שלנו בחרתי לעצב בסגנון כפרי טוסקני. כמי שמאוד אוהבת ומחוברת לחומרים, עשיתי שימוש בחומרים טבעיים ואלמנטים שיובאו מאיטליה: ריצוף בורגון, בריקים מפירוקים, פרקט אלון צרפתי מעושן, חיפוי עץ מפירוקים של סירות , פסיפס אם הפנינה השחורה, מדרגות חוץ מפירוקים, פונטנה אותנטית, תריסי עץ ומרזבי נחושת.

כדי להפוך את העיצוב ליותר נועז ומעניין שילבתי בחלל גם אלמנטים קלאסיים כמו ספות מבדי קטיפה מהודרים שמשדרים הידוק ויוקרה לצד גופי תאורה ואביזרים מתועשים, השילוב הזה יוצר אקלקטיות מעניינת וגיוון רב במעבר בין חללי הבית.

זהו פרויקט בו בוצע רכש של כל חומרי התשתיות, הגמר והתכולה מאירופה ומהמזרח.

עיצוב פנים קרן ניב טולדנו, קרדיט גלעד רדט (אדריכלות מירית שטרן אשוח ואיקה דוידס)

תכנון

הבית, שתוכנן על ידי האדריכליות מירית שטרן אשוח ואיקה דוידס, כולל קומת מרתף, קומת כניסה וקומת מגורים ונבנה משני אגפים במרכזם יחידה המקשרת בניהם: הכניסה ממוקמת בחיבור בין שני אגפי הבית, מבואת כניסה בעלת גובה כפול מזמנת מפגש חזק מול חדר האוכל המרכזי התחום בעמודי בריקים דומיננטיים כשבאופק ניצב עץ זית עתיק.

קומת קרקע: האזור הציבורי – באגף אחד ממוקם מטבח רחב ידיים, ובצמוד אליו חדר המשפחה, באגף השני אזור האירוח הסלוני והיציאה לבריכה ולאזור האירוח בחוץ.

אזור המטבח תוכנן כלב העשייה וההתרחשות של הבית, ופרט לאי רחב ידיים מוקם שולחן עץ עתיק עגול המותאם להסבה של 8 אנשים לארוחות יומיומויות. המטבח מקושר לחדר המשפחה ומופרד בשתי דלתות הזזה .

קומה ראשונה: האזור פרטי – אגף הילדים הכולל שלושה חדרי שינה עם עליה לגלריות וחדר רחצה ומרפסת שירות, ואגף ההורים הכולל חדר שינה, גלריה, חדר רחצה , חדר ארונות, חדר נעליים ויציאה למרפסת.  בין שני האגפים מקשר מסדרון ארוך שנוצל לפינת טלוויזיה משפחתית.

גגות הרעפים שמעל שני אגפי החדרים אפשרו ניצול מרבית הגובה, לכדי יצירת גלריות גם כחלל פונקציונאלי וגם כאלמנט עיצובי. תקרות עץ  והקורות הגושניות נצבעו בלבן ונותנות מימד מודגש של גובה ועוצמה.

קומת המרתף: כוללת חדר כושר, חדר קולנוע ביתי, יחידת אירוח עם מטבח וחדר רחצה,ממ"ד ומשרד.

הנגרות הקבועה בבית נעשתה בהזמנה ושאר פרטי הריהוט כמו גם התאורה, הטקסטיל והאקססוריז יובאו ע"י המעצבת במסעותיה באירופה ובמזרח.

דגש מיוחד ניתן להכנסת האור והחוץ לפנים הבית, הבית עטוף בחלונות ודלתות מפרופיל בלגי, שמאפשרות שטיפה של אור יום וחיבור של החצרות והגינה פנימה מכל זוית בבית.

החוץ והפנים: כבר במבט מחוץ לשער הכניסה יש מפגש עם אלמנטים מאוד מאפיינים בסגנונם: תריסי העץ, גגות הרעפים, שער הברזל ומרזבי הנחושת שעברו תהליך חמצון ומראה מיושן נותנים תחושה של בית שמאוד מסקרן להיכנס אליו והשפה העיצובית נשמרת גם כשנכנסים פנימה והדיאלוג  הזה בין החוץ לפנים היה קו עיצובי מנחה עבורי.

שאר החללים בבית מרווחים גם הם,  אך תחומים במידה שמייצרת אינטימיות, מענה פונקציונאלי של כל אזור, חללי אחסון מרובים, ותשומת לב רבה לפרטים.

בניה ירוקה: הבית תוכנן תוך שימת דגש על אלמנטים של בניה ירוקה: מערכת מיזוג גיאואנרגית המבוססת על משאבות סחרור של מים וקידוחים לעומק של 100 מטר לעומק האדמה. אותם מים משמשים לחימום/קירור של הבית, הבריכה, הדוד והחימום הרצפתי.  בשל חיבתו של בעל הבית לטכנולוגיה, שולבו בבית מערכות שליטה ובקרה של בית חכם, מערכות אודיו וידאו ותשתיות מחשוב ומיגון מתקדמות.

עיצוב פנים קרן ניב טולדנו, קרדיט גלעד רדט

עיצוב

מעצבת הפנים קרן ניב-טולדנו בעלת סטודיו בוטיק לעיצוב פנים, מתמחה בתכנון של בתי יוקרה למשפחות, דירות ופרויקטים מסחריים בארץ ובחו"ל,.

בפרויקטים שלה מקפידה ניב-טולדנו על ריבוד של חומרים ומרקמים, החל בחומרי הגמר,  עבור בנגרות וכלה בהלבשה, וכך הקפידה לעשות גם בביתה הפרטי, בעזרת תכנון מוקפד של נגרות בהתאמה אישית באופן שיוצר חלל בעל אמירה חזקה אך שאינו מתחרה עם הנוף שסביבו.

כל תכנון בית הוא בבחינת מלאכת מחשבת עבורה, באינטליגנטיות ובהקשבה היא יוצרת דיאלוג רציף עם לקוחותיה, רצונותיהם וצרכיהם ומתרגמת אותם ברגישות רבה לסיפור שהיא מספרת בחלל.

עבודותיה של ניב טולדנו מאופיינות בשפה עיצובית הרמונית ומידתית, היא מטיבה לשלב בין הסגנונות השונים ובה בעת לשמר קו עיצובי מעודן, רך ועל זמני,  התוצאה היא חללים מדויקים, מרובה שכבות עומק ועניין, ועשירים מבחינה ויזואלית.

עיצוב פנים קרן ניב טולדנו, קרדיט גלעד רדט (אדריכלות מירית שטרן אשוח ואיקה דוידס)
עיצוב פנים קרן ניב טולדנו, קרדיט גלעד רדט
עיצוב פנים קרן ניב טולדנו, קרדיט גלעד רדט
עיצוב פנים קרן ניב טולדנו, קרדיט גלעד רדט
עיצוב פנים קרן ניב טולדנו, קרדיט גלעד רדט
עיצוב פנים קרן ניב טולדנו, קרדיט גלעד רדט
הצטרף/י לניוזלטר
הצטרף/י לניוזלטר
הירשם/י לניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים
את/ה יכול/ה לבטל את ההרשמה בכל עת.

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.