פרובאנס צרפתי וכפרי אמריקאי בלב גוש דן

פרויקט מעצבת הפנים סבטלנה קריחלי
צילום: עמרי אדר

3,759

את בעלת הבית הכרתי במסגרת עבודתי באחד המגזינים הגדולים לפני כ-14 שנה. כששמעה שאני עומדת לפני סיום לימודי עיצוב הפנים בביה"ס של ברברה ברזין הזמינה אותי לביתה.  כבר במבט חטוף הבחנתי שמומלץ ורצוי להחליף את המטבח בדירה ומשם עלה רעיון השיפוץ. זאת ועוד, תכנון חדש והתאמת המרחב לצרכיה אפשר לנו ליצור עבור בעלת הבית, אשה מרשימה העוסקת בכתיבה, חלל עבודה אפקטיבי ונעים בו תוכל ליצור וכן לכתוב ספר חדש עליו עבדה באותה עת. 

בוגרת ביה"ס ברברה ברזין, סבטלנה קריחלי, צילום עומרי ארד

בעלת הבית ביקשה לשמור על צביון הבית הקודם בתוך כך על הרהיטים אותם הביאה לאחר חזרתה משהות בארצות-הברית. מדובר ברהיטי פרובאנס צרפתי-כפרי אמריקני, סגנון שאהוב אליה במיוחד, בגווני שמנת וסלמון.

בחלל המטבח ביקשה הדיירת לייצר חלל כמה שיותר פתוח ומרווח, בדומה לזה שהיה לה בארצות-הברית. גווני המטבח שיצרתי בעבורה הם שמפניה ושמנת- רגועים, כפריים ובהירים. הרהיטים ששילבתי גם הם כפריים, אבל כבדים וכהים שיוצרים קונטרסט מרשים ביחס למטבח עצמו.  אחת מבקשותיה היה ליצור במרכזו אי אך החלטנו לוותר ולהציב במקומו שולחן מטבח עתיק ויפה. ככלל,כל הרהיטים שצברה מאוד יפים ומסמלים את אופיה הייחודי. השתמשתי בשולחן כאי ולקחתי את הכיסאות המדהימים שכל אחד שונה מהאחר: שנים מהם כיסאות מלכים וספסל שהוצבו בעבר בסלון. הדיירת הופתעה בתחילה, אך התאהבה בקומפוזיציה הרנדומלית החדשה ואימצה אותה. 

את חדר העבודה עיצבנו כשההשראה לו  היה רהיט סקרטר אנגלי בסגנון עתיק. הרהיטים בחלל הם אנגלים-צרפתיים. השתמשנו במראה הגדולה שפרט להיותה מרשימה וויזואלית היא מגדילה את החלל. זהו חלל קטן, אך הוא מחובר למטבח ועל כן יש מתקיימת זרימה נוחה וטובה. הוא אינו נראה צפוף וקטן, אלא מאוורר והומוגני. שברנו כמה קירות ובתכנון החדש החלל מאוזן היטב. 

בוגרת ביה"ס ברברה ברזין, סבטלנה קריחלי, צילום עומרי ארד
בוגרת ביה"ס ברברה ברזין, סבטלנה קריחלי, צילום עומרי ארד

חדר הרחצה בדירה שופץ מהיסוד. בקשתה המרכזית של הדיירת היתה ליצור עבור אמבטיה גדולה שכן היא  אוהבת ומרבה להתאמבט. זאת ועוד, היא אישה מאוד גבוהה וזקוקה לאמבטיה ארוכה ולא סטנדרטית. גודלה של אמבטית ה-FREE STANDING שבחרתי הינו 170-220 מ'. לטובת העניין שינינו את האינסטלציה הקיימות ואת הדלת המקורית החלפנו בדלת כיס אלגנטית שנכנסת לתוך הקיר בכדי לחסוך מקום ולהפוך את החלל לאוורירי ואפקטיבי יותר. 

בוגרת ביה"ס ברברה ברזין, סבטלנה קריחלי, צילום עומרי ארד

בתכנון החדש ממש חשים את הזרימה האחידה וההומוגנית. מבחינת האווירה, התחושה היא לא של דירת 120 מ"ר במגדלים, אלא כמו בית על הקרקע. החלל מלא ועשיר אך בד בבד פתוח, מואר ואוורירי. מכל מקום וזווית ניתן לראות לראות את מלוא החלל. התחושה בבית חמימה וביתית שמאוד מאפיינת ונאמנה לאופייה של  בעלת הבית.

*את הפרויקט תכננה ועיצבה המעצבת במסגרת שלב ההתמחות בביה"ס ללימודי עיצוב פנים של ברברה ברזין.

בוגרת ביה"ס ברברה ברזין, סבטלנה קריחלי, צילום עומרי ארד
בוגרת ביה"ס ברברה ברזין, סבטלנה קריחלי, צילום עומרי ארד
בוגרת ביה"ס ברברה ברזין, סבטלנה קריחלי, צילום עומרי ארד
הצטרף/י לניוזלטר
הצטרף/י לניוזלטר
הירשם/י לניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים
את/ה יכול/ה לבטל את ההרשמה בכל עת.

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.