אותה גברת בשינוי אדרת

אדריכל בועז שניר

זהו סיפורו של בית מיוחד שנבנה ברחוב מיוחד באחת מערי השרון בתחילתו רכש יזם בניה את הקרקע לטובת בית מגורים פרטי להשקעה והחליט למכור אותו בשלב השלד מסיבותיו. המרוויחים הגדולים הם בני זוג להם זוג תאומות שהשכילו לייצר יחד עם האדריכל בועז שניר חוויית מגורים חמימה, אלגנטית ומסוגננת שעונה במדויק על צרכיהם ומאווייהם.

2,103
אדריכל בועז שניר, צילום ולרי זיוז

ברבים מהמקרים בנייתו של בית פרטי הוא תהליך רווי התרגשות אך גם רצוף באתגרים. כך גם במקרה של הבית הפרטי באזור השרון שהחל כמעין אירוע מתגלגל אך זכה לסוף טוב. את הקרקע עליו הוא נבנה רכש יזם הבניה כהשקעה. כוונתו היתה לבנות בית פרטי, חציו של דו משפחתי, והוא השקיע בהגשת ההיתרים ובתכנונו- רצונו היה ליצור בית בסגנון קלאסי אצילי בגוונים בהירים. בשלב מתקדם יותר, לאחר שנערכה הבקשה להיתר והשלד נבנה החליט היזם למכור את המגרש, אז זכה הבית לחיים חדשים. 

אדריכל בועז שניר, צילום ולרי זיוז
אדריכל בועז שניר, צילום ולרי זיוז
אדריכל בועז שניר, צילום ולרי זיוז
אדריכל בועז שניר, צילום ולרי זיוז
אדריכל בועז שניר, צילום ולרי זיוז

את שלד הבית רכשו בני זוג בשנות ה- 30 לחייהם להם שתי תאומות וניכר כי הם טיפלו בו באהבה יתרה. לתהליך המורכב הם רתמו את האדריכל בועז שניר ובתוך כך, בעלת הבית, בוגרת לימודי עיצוב פנים, לקחה חלק אינטגרלי בעיצוב הפנים, הלבשת הבית והסטיילינג בשלבים השונים.  

אדריכל בועז שניר, צילום ולרי זיוז
אדריכל בועז שניר, צילום ולרי זיוז
אדריכל בועז שניר, צילום ולרי זיוז
אדריכל בועז שניר, צילום ולרי זיוז
אדריכל בועז שניר, צילום ולרי זיוז

לדברי שניר, "על אף שקיבלנו לידינו בית שכבר זכה למאפיינים מסוימים שלאו דווקא עלו בקנה אחד עם טעמם של בעלי הבית ושלי, הצלחנו הודות לתכנון האדריכלי הראשוני שהיה טוב ונכון ביסודו להתאים אותו לסגנון ולצרכים העכשוויים של בעליו החדשים. סגנון הוא למעשה עטיפה, ממש כשם שאישה יפה יכולה באמצעות לבוש לשנות לחלוטין את המראה שלה, כך גם באדריכלות- כשהבסיס טוב השמיים הם הגבול".  

"התכנון החדש התבסס על הפרוגרמה התכנונית שהתוו האדריכל ובעלי הבית והוא כולל קומת כניסה פתוחה ומרווחת, קומת מרתף, קומת חדרי שינה ועליית גג. "בתחילת התהליך קיימנו אני והרוכשים פגישה במהלכה הוחלט לשמור על ה-LAYOUT הקיים אך לשנות את האלמנטים הקלאסיים למודרניים בקווים ישרים. התחלתי בניקוי צורני של הבית, ביטלתי אלמנטים דקורטיביים והדגשתי את המראה המודרני באמצעות פלדה , פרטי ניתוק , פח שחור, חיפוי עץ ובטון חשוף", מסביר האדריכל. 

התוצאה מעוררת השראה: הבית בתצורתו העכשווית שונה בתכלית ממראהו הראשוני: "באופן אישי התחברתי מאד לפרויקט. טעמם של הלקוחות דומה מאוד לשלי ולאורך התהליך שידרנו על אותו גל. באופן מקרי בניתי בסמיכות את ביתי הפרטי בקרבת מקום וחלק מהאלמנטים בבית הזה תוכננו בהשראתו (השימוש בבטון החשוף , גדר מרשת ברזל משולבת חלוקי נחל , צורת המעקה , פרט קרניז ופרגולת פלדה ועוד)" מסביר האדריכל. "הלבשת הבית והסטיילינג בוצעו על ידי בעלי הבית והם היו גם מעורבים באופן ניכר בעיצוב הפנים , הגוונים והקונספט העיצובי כוללים פלטת צבעים מונוכרומטית בגוונים של שחור, לבן ועץ טבעי. אלמנט ייחודי בבית הוא קיר עשוי בטון חשוף שחוצה את הבית מפנים לחוץ בתוכו יצקנו נישה לטלוויזיה. בבית ישנה גם רמפה עבור הרכבים שמגיעה עד לקומת המרתף וממנה ניתן להגיע למרתף באופן ישיר. בריכת שחיה קטנה עם אלמנט של מפל מים מעניקה רוך ורוגע לשוהה בגינה ולזה המתבונן בה מבפנים".

אדריכלות בועז שניר www.boazsnir.com

הצטרף/י לניוזלטר
הצטרף/י לניוזלטר
הירשם/י לניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים
את/ה יכול/ה לבטל את ההרשמה בכל עת.

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.