חלום בשרון: העתיקו מגורים מתל אביב לטובת וילת החלומות

שירלי דן – בעלת משרד לאדריכלות, תכנון ועיצוב
צילום: שי אדם

2,465
אדריכלות ועיצוב שירלי דן, צלם שי אדם
אדריכלות ועיצוב שירלי דן, צלם שי אדם

אחרי שנים של מגורים בלב תל-אביב החליטו בני הזוג להם 4 ילדים צעירים לשנות אווירה: הם העתיקו את חייהם לווילה חלומית באחת השכונות הפסטורליות והיוקרתיות ביותר באזור השרון אותה תכננה עבורם שירלי דן. את חווית המגורים שהותאמה במדויק לצרכים ולמאווים של בני המשפחה, החללים הגדולים והמפנקים והבריכה המטריפה שבחצר גם העיר ללא הפסקה- אחת הטובות בעולם ללא ספק- תתקשה לספק.  

אדריכלות ועיצוב שירלי דן, צלם שי אדם
אדריכלות ועיצוב שירלי דן, צלם שי אדם
אדריכלות ועיצוב שירלי דן, צלם שי אדם
אדריכלות ועיצוב שירלי דן, צלם שי אדם

הרצון לספק לילדים את הטוב ביותר ולהנות ממרחבים פתוחים וירוקים מבלי להתרחק מידי מהסביבה האורבנית הם רק חלק מהסיבות שגרמו לבני הזוג, בשנות ה-40  לעשות שינוי משמעותי בחייהם. הם רכשו מגרש בשטח של חצי דונם באחת מערי השרון והחלו לפנטז על בית חלומותיהם. למשימה המורכבת הם רתמו את שירלי דן- בעלת משרד המתמחה בעיצוב ותכנון אדריכלי של וילות ובתי יוקרה. יחד איתה הם רקמו סביבת מגורים מושלמת להם ולארבעת ילדיהם הצעירים. שטחו של הבית החדש הוא כ-450 מ"ר בנויים שמתפרסים על פני קומת מרתף, קרקע וקומת חדרים ובנוסף, עליית גג קסומה בה תוכננה ממלכה של ממש לביתם המתבגרת. 

"השכלנו ליצור עבורם חווית לייף סטייל אמיתית", משחזרת דן. "כך למשל קומת המרתף אותה תוכננה עם חצרות אנגליות שמכניסות פנימה שפע של אוויר ואור- שם ממוקמים חדר קולנוע ביתי, חדר עבודה מאובזר ואזור משחקים. בקומת הכניסה ממתין להם חדר כושר מאובזר ומכל פינה וזווית בבית אפשר לראות את הגינה הירוקה, פינות הבילוי והישיבה וכמובן הבריכה שממתינים להם בחוץ. הקשר הבלתי אמצעי בין חוץ לפני עושה את שלו והאגפים משתלבים בהרמוניה האחד עם השני". 

החוויה מתחילה כבר ברחבת הכניסה המרשימה. דלת הכניסה גבוהה ומורכבת משתי כנפי עץ שנצבעו בגוון שחור ודרמטי. המבואה הפנימית רוצפה באריחי בלוסטון בדוגמת פישבון שמבדלים אותה ביחס לאבן הטרוונטין האפורה איתה בחרה דן לרצף את שאר הקומה. 

אדריכלות ועיצוב שירלי דן, צלם שי אדם
אדריכלות ועיצוב שירלי דן, צלם שי אדם
אדריכלות ועיצוב שירלי דן, צלם שי אדם
אדריכלות ועיצוב שירלי דן, צלם שי אדם

"יש בבית הזה התמקדות בכל פרט", מסבירה דן. "את רצפת הטרוונטין למשל ליטשנו, כך היא הפכה הומוגנית ורציפה. גרם המדרגות התלויות מורכב מיציקת בטון מעליה הותקנו פלטות עץ שנראות מרחפות, מעקות הברזל תוכננו במיוחד לבית הזה ויוצרו בעבודת יד על ידי מסגר אומן ומהחלל הכפול נתלתה מנורה מונומנטלית שנראית ממש כמו תכשיט שאלומות אור קטנות בוקעות מבעדה והיא נצפית מכל מקום. בנוסף, שולבו בקומות השונות מיטב המערכות החדישות- חימום תת רצפתי, מערכות אודיו וידיאו מתקדמות ומיזוג VRF סמויות בתוך פרטי הנגרות שאפשרו לנו להותיר את התקרות נטולות הנמכות. הריהוט הוזמן מאיטליה בהזמנה מיוחדת והרהיטים הקבועים תוכננו CUSTOM MADE עבורם". 

הבית משלב בין שני סגנונות-מבחוץ הוא נראה מאוד אירופי, עתיר בקרניזים, דקורים ודיטיילים מורכבים כמו מסגרות החלונות. מבפנים הוא מודרני ונקי ועדיין מקרין שפע של חמיות הודות לשימוש בחומרים טבעיים כמו עץ ומתכות. הגינה המוריקה מהווה רקע מושלם לפנים ולחוץ ומתקיים חיבור ישיר בין שתי הזירות הודות לפתחי ויטרינה מהן ניתן לצאת החוצה מכל אחד מחללי קומת הכניסה. בקומת המגורים תכננה דן מרפסות הרצל רומנטיות שצופות גם הן לגינה. 

אדריכלות ועיצוב שירלי דן, צלם שי אדם
אדריכלות ועיצוב שירלי דן, צלם שי אדם

המטבח מודרני ומשלב בין חזיתות צבועות בתנור בגוון שחור גרפיט לשילובים של עץ שמקנים לו חמימות. 

פתח היציאה מהמטבח מוביל הישר לפינת אוכל משפחתית אינטימית בה משתמשים בני המשפחה לעיתים תכופות. 

בסמוך למטבח חדר משפחה מאובזר וחוויתי. הקרבה בין שני החללים מאפשרת אינטראקציה וקשר עין בין ההורים לילדים. בהמשך, חדר כושר מאובזר לו פתחים גדולים שצופים לגינה וקיר כוח שחופה חיפוי תלת ממדי מרשים. 

אדריכלות ועיצוב שירלי דן, צלם שי אדם
אדריכלות ועיצוב שירלי דן, צלם שי אדם

הקמין מהווה את מרכז הסלון ומעליו נתלתה אמנות ישראלית בצבעוניות שמשלימה את סכמת הצבעים. מערכת הישיבה, השטיח והווילונות הרכים מכניסים שפע של חמימות והופכות אותו לחלל אינטימי ומלכד במיוחד. 

אחד החדרים המסקרנים בבית הוא שירותי האורחים הלא קונבנציונלית אליהם נכנסים ולאו דווקא רוצים לצאת. במרכזם קיר צבוע בגוון שחור דרמטי מעוטר במסגרות לייסטים מסוגננות. 

גרם המדרגות מוביל לקומת המגורים. באיזור החלל הכפול תוכנן גשרון שמפריד בין אגף ההורים לילדים. הקומה רוצפה כולה בפרקט עץ אלון ודלתות הכניסה לכל חדר הותקנו בקו אפס ונראות כחלק אינטגרלי מהקיר. 

אדריכלות ועיצוב שירלי דן, צלם שי אדם
אדריכלות ועיצוב שירלי דן, צלם שי אדם

באגף הילדים שתי סוויטות מרווחות במיוחד שעוצבו בהתאם לסגנונו ותחביביו של כל ילד. אחד החדרים מכונה חדר הנסיכות, בו מתגוררות שתי בנותיהן הצעירות של הזוג- הן נהנות מחדר ארונות וחדר רחצה משלהם. חדר נוסף תוכנן עבור בנם, גם עבורו תוכננו חדר רחצה וארונות משלו. 

אדריכלות ועיצוב שירלי דן, צלם שי אדם
אדריכלות ועיצוב שירלי דן, צלם שי אדם
אדריכלות ועיצוב שירלי דן, צלם שי אדם
אדריכלות ועיצוב שירלי דן, צלם שי אדם

באגף ההורים ממתינה לבני הזוג סוויטה מפנקת. הכניסה אליה נעשית דרך דלת כפולה ורחבה שמובילה לחדר שינה רומנטי, נעים ומואר. מעל המיטה נתלתה יצירת אמנות מקורית. הטקסטיל שבו מכניס רוך לחלל. חדר הרחצה תוכנן כספא אותו בחרה דן לחפות ברצפת עץ טיק. בינו לבין חדר השינה מחבר חדר הלבשה מאובזר שמחזק עוד יותר את תחושת מלון הבוטיק. 

אדריכלות ועיצוב שירלי דן, צלם שי אדם
אדריכלות ועיצוב שירלי דן, צלם שי אדם

עליית הגג המעוגלת היא הממלכה של בתם המתבגרת שזכתה לאגף שלם משלה. הקומפלקס כולל וחלונות ויטרינה שמכניסות שפע של אור, חדר שינה גדול, חדר רחצה וחדר ארונות. במבואה תוכננה פינת עבודה ולימודים ובסמוך אליה סלון מאובזר ממנו יש יציאה למרפסת בגג.  

אדריכלות ועיצוב שירלי דן, צלם שי אדם
אדריכלות ועיצוב שירלי דן, צלם שי אדם

חזיתות הבית מרשימות כשלעצמן: דן בחרה לחפות את חזית הקומה הראשונה בלייסטים ולשלב בינה לבין קומת המגורים קרניז שמחלק את החזית לשניים. גם המרפסות נעטפו בקרניז. בולטת במיוחד עליית הגג המעוקלת ששוברת ומרככת במעט את הגאומטריה הישרה של המבנה. סביבת ה-OUTDOOR מציעה שלל אטרקציות לבני המשפחה וחבריהם. דן תכננה עבורם מגוון פינות ישיבה בהן אזור סלוני, אזור אירוח עם מטבח חוץ מאובזר ובמרכזו שולחן גדול במיוחד ומיטות שיזוף ורביצה בסמוך לשפת הבריכה.    

מתוך הספר בבית עם שירלי דן, בהוצאת מטר, מאת אורלי רובינזון

אדריכלות ועיצוב שירלי דן, צלם שי אדם
אדריכלות ועיצוב שירלי דן, צלם שי אדם
הצטרף/י לניוזלטר
הצטרף/י לניוזלטר
הירשם/י לניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים
את/ה יכול/ה לבטל את ההרשמה בכל עת.
השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.