החיים הם לא שחור ולבן

תכנון ועיצוב: יוסי שאול
צילום שי אפשטיין

3,414

במהלך תקופת הסגר הראשון עובדי חברת חברת investing , הממוקמת בתל-אביב רק חיכו לחזור למשרד החדש אליו עברו מספר שבועות לפני, ואנחנו לא יכולים להאשים אותם. הצבעוניות העזה והעליזה וההתייחסות למגמה הביופילית שרק צוברת תאוצה הופכים את חלל העבודה שלהם לכיפי ומרשים במיוחד.

על תכנון ועיצוב המשרדים החדשים מופקד מעצב הפנים יוסי שאול: "החברה investing הינה פורטל פיננסי ועוסקת באיסוף מידע בורסאי מרחבי העולם בזמן אמת" הוא מסביר. "היא חולשת על פני 3 קומות בבניין והחלק אותו עיצבתי  משמש את השלוחה העוסקת בחלק הקריאטיבי יותר- בפרסום ובשיווק ולכן חשוב היה לי לייצר עבורם חלל אנרגטי, קריאטיבי ותוסס שמתכתב עם תחום העיסוק של אלה העובדים בו". 

תכנון ועיצוב יוסי שאול, צילום שי אפשטיין
תכנון ועיצוב יוסי שאול, צילום שי אפשטיין
תכנון ועיצוב יוסי שאול, צילום שי אפשטיין
תכנון ועיצוב יוסי שאול, צילום שי אפשטיין
תכנון ועיצוב יוסי שאול, צילום שי אפשטיין
תכנון ועיצוב יוסי שאול, צילום שי אפשטיין
תכנון ועיצוב יוסי שאול, צילום שי אפשטיין
תכנון ועיצוב יוסי שאול, צילום שי אפשטיין
תכנון ועיצוב יוסי שאול, צילום שי אפשטיין
תכנון ועיצוב יוסי שאול, צילום שי אפשטיין
תכנון ועיצוב יוסי שאול, צילום שי אפשטיין
תכנון ועיצוב יוסי שאול, צילום שי אפשטיין
תכנון ועיצוב יוסי שאול, צילום שי אפשטיין
תכנון ועיצוב יוסי שאול, צילום שי אפשטיין
תכנון ועיצוב יוסי שאול, צילום שי אפשטיין
תכנון ועיצוב יוסי שאול, צילום שי אפשטיין

אגף זה של החברה משתרע על פני 400 מ"ר בתוך קומה של כ-1000 מ"ר שצורתה עגולה. המשרדים אותם תכנן שאול בהיקף המעטפת כוללים חזיתות שקופות שגורמות לאור הטבעי להציף גם את מרכז החלל, שם ממוקמים האגפים הציבוריים. "את האגף הזה תכננו לכ-35 עובדים שמצויים בו באותה נקודת זמן עם אופציה להתרחבות וגדילה. חללי העבודה מחולקים למרחבי אופן ספייס וחדרים סגורים שמיועדים לראשי צוותים וקבוצות עבודה" מסביר שאול.  

על מנת שעיצוב החלל יתאם ל-DNA המודרני והעכשווי של החברה, בחר שאול לתת דגש רב על תכנון התקרה.  הוא הטמיע בה רצועות עץ מרחפות ובמרכזה, מונומנט מן הצומח שהופך את החלל לחי, דינמי ומייצר בו שפע של אווירה. "החיבור והבחירה בטבע היא צורך קיים בקרב כל אחד מאיתנו, גם אצל הטיפוסים האורבניים שביננו" מנמק שאול את הבחירה. "בכולנו קיים דחף אנושי מולד להתחבר עם הטבע והביופיליה, אחת המגמות הבולטות בתחום העיצוב בשנה האחרונה, היא תוצר של האהבה שלנו לחיים ויותר מכך, היא מסייעת לנו לקיים חיים. העובדה שהוא הולך ומתרחק מאיתנו גורמים לנו אינטואיטיבית לתת לו מקום של כבוד בדרכים יצירתיות. בראייה שלי לטבע יש קשר בלתי אמצעי  לשְׁלוֹמוּת שלנו עם עצמנו ורווחה גופנית, נפשית וחברתית. מבחינתי סביבה טבעית בריאה יותר בהגדרה- היא מעודדת יצירתיות ומביאה לשגשוג. אנחנו עדים לכך שבמרחב הביתי או הציבורי אלמנטים מהצומח, חיים או דוממים, מצליחים לחזק, להרגיע ואפילו להבריא. זאת בדיוק הסיבה שבחרתי, פרט לאלמנט הצומח בתקרה, לייצר קיר ירוק שמהווה FOCAL POINT  מכל זווית".

תכנון ועיצוב יוסי שאול, צילום שי אפשטיין
תכנון ועיצוב יוסי שאול, צילום שי אפשטיין
תכנון ועיצוב יוסי שאול, צילום שי אפשטיין
תכנון ועיצוב יוסי שאול, צילום שי אפשטיין

על מנת לייצר אקוסטיקה איכותית וטובה בחר המעצב להשתמש בהקצפה אקוסטית. על מנת להעניק כוח לקורות ולצמחיה בחר לצבוע את כל המערכות והתשתיות שעוברות בתקרה בלבן. כך, בולטות קורות העץ שנצבעו בשחור פחם, התאורה והצמחייה. באזור המשרדים של מנהלי הצוותים תכנן המעצב תקרה אקוסטית עשויה מגבס דקורטיבי. 

שאול השכיל לנצל את צורניות המבנה עד תום. על מנת להדגיש את ההיקף המעוגל הוא פרש על גבי הרצפה מארג של שטיחים בגוונים ססגוניים שונים בצורת V שמתייחסים בצורתם למבנה: באיזור הכניסה למשרד הם צריך אך ככל שנכנסים פנימה הם הולכים ומתרחבים באפקט מניפה. "ככלל, חשוב היה לי לייצר עבור העובדים שהם ברובם בוני אתרים, אנשי גרפיקה וכו' סביבה כמה שיותר דינמית וממריצה ועם זאת מאוזנת. לצד האלמנטים הירוקים בולטת צבעוניות השטיח, מערכות הישיבה, דמויות האנשים המטפסים על גבי הקיר הירוק שעשויים ממתכת ונצבעו בגוונים עזים ועוד שלל דיטיילים שנבחרו בקפידה עבור המשרדים". מסכם המעצב. 

תכנון ועיצוב יוסי שאול, צילום שי אפשטיין
תכנון ועיצוב יוסי שאול, צילום שי אפשטיין
תכנון ועיצוב יוסי שאול, צילום שי אפשטיין
תכנון ועיצוב יוסי שאול, צילום שי אפשטיין
תכנון ועיצוב יוסי שאול, צילום שי אפשטיין
תכנון ועיצוב יוסי שאול, צילום שי אפשטיין
תכנון ועיצוב יוסי שאול, צילום שי אפשטיין
תכנון ועיצוב יוסי שאול, צילום שי אפשטיין
תכנון ועיצוב יוסי שאול, צילום שי אפשטיין
תכנון ועיצוב יוסי שאול, צילום שי אפשטיין
הצטרף/י לניוזלטר
הצטרף/י לניוזלטר
הירשם/י לניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים
את/ה יכול/ה לבטל את ההרשמה בכל עת.
השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.