ויהי אור!

תכנון ועיצוב: נטלי רשף
אלומיניום: כוכב אלומיניום
צילום: איתי בנית

1,056

בעיצוב פנים, לעיתים דווקא שילוב בין סגנונות, לכאורה מנוגדים, הוא המפתח ליצירת מראה הרמוני ומרשים. כך גם בביתם פרטי בשוהם שעבר שיפוץ מאסיבי הודות לתכנון חדש ואפקטיבי עליו אחראית מעצבת הפנים נטלי רשף: בזמן שבעלת הבית שאפה למראה מודרני ונקי, בן זוגה נטה דווקא לכיוון הכפרי. התוצאה מעוררת השראה. על אף שסכמת הצבעים בבית בהירה ומונוכרומטית המראה שהתקבל ססגוני. תוספת קורות העץ הדקורטיביות גם עשתה את שלה, כך גם הפתחים הגדולים בהם שולבו מערכות אלומיניום אלגנטיות מבית היוצר של כוכב אלומיניום שיוצרות קשר בלתי אמצעי מיטבי בין חוץ לפנים.

אחרי שנים של מגורים בשכונת קוטג'ים בשוהם החליטו בני הזוג, להם שלושה ילדים מתבגרים, לעבור לבית מרווח יותר. על אף הקושי למצוא נכס באזור התמזל מזלם והם מצאו מגרש בשטח של כ-600 מ"ר במרכזו בית בין בן 3 קומות שנבנה בשנות ה-90 לו נדרשה מתיחת פנים.

תכנון ועיצוב נטלי רשף, מערכות אלומיניום של כוכב אלומיניום, צילום איתי בנית
תכנון ועיצוב נטלי רשף, מערכות אלומיניום של כוכב אלומיניום, צילום איתי בנית
תכנון ועיצוב נטלי רשף, מערכות אלומיניום של כוכב אלומיניום, צילום איתי בנית
תכנון ועיצוב נטלי רשף, מערכות אלומיניום של כוכב אלומיניום, צילום איתי בנית

בני הזוג (הוא יזם נדלן והיא עו"ד בכירה בשירות הציבורי) הפקידו את מלאכת התכנון החדש בידי מעצבת הפנים נטלי רשף שעיצבה גם את ביתם הראשון לפני כעשור, עם סיום לימודיה בביה"ס הגבוה ללימודי עיצוב פנים של ברברה ברזין. "על אף שהבית היה חשוך, מסוגר ומיושן בני הזוג בחרו לשפץ אותו ולא להרוס משיקולי זמן ותקציב", מסבירה רשף. "ה-LAYOUT המקורי (שכולל מרתף, קומת כניסה, מפלס ביניים וקומת מגורים שהקדשנו לילדים) נשמר ומה שעבר שינוי משמעותי הוא הפנים. פרט לקונסטרוקציה שנותרה בעינה הכל השתנה, כולל פתחי החלונות ששונו והוגדלו ביחס לתכנון המקורי. השיפוץ המאסיבי הצריך היתרי בניה עליהם אחראית האדריכלית זמירית לוי".

פיתוח השטח שפונה לכיוון הרחוב טופל גם הוא וחומות האבן המקוריות בחזית וכן החניה הסגורה המקורית הוסרו והוחלפו בפיצ'רים מודרניים ואווריריים כמו שער וגדר עשויים ברזל שחור ופרגולה קלה מעץ וברזל. שטחו הבנוי של בית הוא כ-280 מ"ר. בקומת הכניסה, פרט לשלושה עמודי תמך גדולים נהרסו כל הקירות. בתכנון החדש השתמש רשף בעמודים על מנת ליצור חלוקה אפקטיבית יותר של הקומה. עתה, הם חוצצים בין הסלון ופינת האוכל, שרוצפו בפרקט אלון כהה, לאזור המבואה, המטבח והכביסה אותם בחרה המעצבת לבדל, והם מרוצפים באריחי פורצלן מדוקקים דמויי בטון מוחלק.

תכנון ועיצוב נטלי רשף, מערכות אלומיניום של כוכב אלומיניום, צילום איתי בנית
תכנון ועיצוב נטלי רשף, מערכות אלומיניום של כוכב אלומיניום, צילום איתי בנית
תכנון ועיצוב נטלי רשף, צילום איתי בנית
תכנון ועיצוב נטלי רשף, צילום איתי בנית

"שניים מהעמודים אפשרו לנו לייצר מבואה ובה שידת מגרות וצמד מראות ומעברם השני ארון נעליים. באחד מהם ארון סגור אליו מגיעה הכביסה המשומשת היישר מחדר הרחצה של הילדים דרך צינור ישר ובשני ארונות סגורים", מסבירה רשף. "בתוך כך, נוצר לנו אזור שירות מוצנע ומרווח עם ארונות גדולים בגוון ירקרק בהמשכם חדר כביסה פתוח שנראה כהמשך טבעי שלהם. בעמוד שמפריד בין המטבח לסלון השתמשנו כאובייקט עצמאי המשמש כקיר טלוויזיה ולארונות בהם מוטמעות המערכות הטכניות עוד פרט מעטפת שתורם מאוד לנראות הסופית הן מערכות האלומיניום מבית כוכב אלומיניום שנצבעו בגוון שחור והן מוסיפות ממד אלגנטי ויוקרתי".

את המטבח תכננה רשף כציר ארוך שחזיתותיו עשויות שורש עץ אלון טבעי, הצופה לכיוון הגינה המטופחת. אל מול החספוס הטבעי של העץ בולטים משטחי העבודה האלגנטיים, דמויי שיש קררה. פינת האוכל והסלון ממוקמים במרחב פתוח ומואר מוקף ויטרינות שמשקיפות לגינה האחורית. ארון הספרייה שממוקם בפינת האוכל מסתיר מעברו השני את המדרגות שמובילות לקומת המגורים.

תכנון ועיצוב נטלי רשף, צילום איתי בנית
תכנון ועיצוב נטלי רשף, צילום איתי בנית
תכנון ועיצוב נטלי רשף, צילום איתי בנית
תכנון ועיצוב נטלי רשף, צילום איתי בנית

קומת הביניים בבית משמשת עתה כיחידת הורים שזכו לחדר כושר צמוד ובין שני האגפים חוצצות דלתות זכוכית אקוסטיות. העיצוב בחדר השינה יותר כפרי שבא לידי ביטוי בקורות עץ דקורטיביות ששולבו בתקרה. חזיתות חדר הארונות הפתוח נצבעו בגוון בהיר ירקרק ובחדר הרחצה שולבו חומרים מחוספסים בצבעוניות כהה.

הקומה העליונה היא הממלכה של שלושת בניהם המתבגרים של הזוג. שניים מהם חולקים חדר רחצה משותף ומרפסת גג בעוד הבן הבכור זכה ליחידה פרטית משלו. "בקומה זאת בחרתי בחומרים כפריים במראה נקים ופשוט. חדרי השינה צבועים בגוון אפור בהיר ובדומה לסוויטת השינה של ההורים, גם שם התקנו קורות עץ דקורטיביות, הפעם בגוון בהיר שיוצרות קונטרסט צבעוני ומעניקות תחושת גובה. פרטי הנגרות נצבעו בגוון הקיר. באחד החדרים ניצלנו את הגלריה בגג לטובת פינת רביצה אליה עולים בעזרת סולם", מסכמת המעצבת.

תכנון ועיצוב נטלי רשף, צילום איתי בנית
תכנון ועיצוב נטלי רשף, צילום איתי בנית
תכנון ועיצוב נטלי רשף, צילום איתי בנית
תכנון ועיצוב נטלי רשף, צילום איתי בנית
תכנון ועיצוב נטלי רשף, צילום איתי בנית
תכנון ועיצוב נטלי רשף, צילום איתי בנית
הצטרף/י לניוזלטר
הצטרף/י לניוזלטר
הירשם/י לניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים
את/ה יכול/ה לבטל את ההרשמה בכל עת.
השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.